Уеб дизайн – изработка на уеб сайт

http://www.webproeurope.com

Най-общо може да се каже, че красивият уеб дизайн е неразривно свързан с бизнес просперитета на всяка фирма или частно лице. Когато потребителите искат да купят нещо онлайн единственото нещо, което се изисква от тях е да посетят съответния уеб сайт, който предлага такива услуги. В този случай, единственото нещо, което може да ги привлече и да ги накара да изберат Вашия уеб сайт пред този на конкурентите Ви, е неговият уеб дизайн разбира се при конкурентни цени на продуктите. Какво се разбира под добър уеб дизайн? Ако сайтът Ви изглежда професионално, ако е привлекателен и интуитивно направен, ако визията и менютата му са красиви и с висока ползваемост (usability), то това е сайт с добър уеб дизайн.
Добрият уеб дизайн

Съществуват два основни компонента, по които даден уеб дизайн се определя като добър или лош. От една страна, т.нар. Usability (ползваемост на сайта), която се фокусира изцяло върху функционалността на уеб дизайна – ефективното представяне на информацията. А от друга – чисто естетическият елемент, към който спадат използваните графични ефекти, оригинални анимации, впечатляваща мултимедия и др.

За да успее да впечатли потребителите и да задържи техния интерес, всеки уеб дизайна трябва да съчетава двата основни компонента в едно цяло.

Реклами