Какво представляват рефералите?

Когато се регистрирате в даден PTC сайт, вие разполагате с така наречения реферален линк.Това е линк, който вие можете да изпратите на ваши приятели, познати или колеги и когато те се регистрират в сайта през вашия линк ви стават реферали. Така вие печелите пари и когато вашите приятели(реферали) си гледат техните реклами, без те да губят нищо от това. Сумата, която вие получавате от изгледана от ваш реферал реклама, също варира между $0.0002 и $0.02 в зависимост от сайта и това дали сте платен или неплатен потребител.Колкото повече реферали имате, толкова повече пари ще правите.

Какви видове PTC сайтове има?

PTC сайтовете биват 2 вида – “aurora” и “bux”. “Aurora” сайтовете са известни с това, че плащат по-малко на изгледана реклама от “bux” сайтовете, но за сметка на това са по-стабилни и сигурни. На реклама плащат между $0.0002 и $0.005, а на ден имат между 10 и 130 реклами.

“Bux” сайтовете плащат повече на изгледана реклама, но за сметка на това са по-несигурни и голяма част от тях(така наречените scam сайтове) не плащат. Те имат по-малко реклами на ден, между 3 и 10, а на реклама плащат между $0.008 и $0.02.

Как да разбера кои сайтове плащат и кои не?

Преди да се регистрирате в даден PTC сайт, прочетете неговите “Условия за ползване”(Terms of Service) и вижте дали плаща на всички членове(платени и неплатени). Има сайтове, които плащат само на потребителите, които са закупили някакво членство или са направили инвестиция под някаква форма.Добре е да избягвате подобни сайтове.Вижте дали сайта има форум.Липсата на форум е лош знак.Наличието на форум обаче, не е гаранция, че сайта е надежден и плаща.Посетете форума и вижте дали има оплаквания от потребителите.Посетете раздела “Payment Proofs” и вижте от коя дата е последното плащане.Ако е от днес или от последните няколко дни е добре.Направете проучване в интернет и посетете големите PTC форуми за да видите дали има оплаквания от въпросния сайт.

Реклами